top of page
1 квітня 2023 р.
Конгрес

Конгрес Європейської психоаналітичної федерації на тему “Ілюзії”

24-26 березня 2023 пройшов щорічний конгрес Європейської психоаналітичної федерації на тему “Ілюзії”.

Продовжуємо інформувати Вас про професійну активність членів УАПП.

24-26 березня 2023 пройшов щорічний конгрес Європейської психоаналітичної федерації на тему “Ілюзії”. В рамках панелі Колективної травми Ирис Вуковиц (Швеція) робила теоретичний доклад “Lies, conformism and illusion of being untouchable”, в якому розкриває особливості людської (та колективної) ілюзії щодо можливості обійти травмуючі події. Її ідеї розвивала Сабина Яковиц (Сербія), наводячи приклади з травм часів війни на Балканах. Клінічна робота за часів війни була представлена доповіддю кандидата УПТ, члена УАПП Katherine Alpatova Алпатової Катериною.

Почесні голови форуму Колективної травми профессор Е. Вейл  (Франція) та доктор А. Феррута (Італія) наголосили на важливості обміркування взаємодії між колективними та індивідуальними процесами та пошуком міркувань, що лікують.

У часи, коли більше року йде повномасштабна війна Росії проти України, після приголомшливого землетрусу у Туреччині та Сірії та наслідків пандемії, особливо важливо мати простір для взаємодії та спільних міркувань як саме аналітики можуть допомогати у такі надскладні часи. Можливість  доповісти свою роботу дає можливість колегам з інших країн почути українську історію безпосередньо від свідків подій та  стикнутися с труднощами роботи під час війни.

bottom of page